Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /home/sociod84/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303
Meniu
 • Bun venit!
 • Deautentificare
 • Login
 • Înregistrare
 • Parolă pierdută
 • Reset Password
 • Articole
 • Sociodrama si Metode de Actiune
 • Centrul de sociodrama
 • Urmatorul eveniment
 • Inscrieri
 • Despre noi
 • Contact
Au mai ramas:
Newsletter
Abonati-va.

E-mail:

Nume:

Subscribe
Unsubscribe

Organizator

Bun venit!

Bine ai venit si buna sa-ti fie inima! Fie ca ne vizitezi in urma unei recomandari, fie ca ai ajuns aici din curiozitate, ia-ti cateva momente si cerceteaza acest spatiu. Aici poti gasi cateva informatii si resurse despre cum poti sa explorezi sau chiar sa te specializezi in a cerceta, activa si utiliza eficient si creativ energia unui grup.

Irina Stefanescu

Bun venit, sociodrama! Am facut cunostinta cu sociodrama si metodele de actiune in octombrie 2005 la prima sesiune rezidentiala din scoala de psihodrama clasica. Acolo, la Paraul Rece, cu instructiuni scurte si clare date de o singura persoana, 70 de oameni am lucrat impreuna repede si usor cu energie, bucurie, eficienta, creativitate. Mi-am spus ca am nevoie sa invat sa fac asa ceva nu doar pentru a obtine rezultate mai rapide in team-building-uri, ci pentru a lucra cu grupuri mari avand si alte obiective si cu mai putin efort. Lucrasem si pana atunci cu grupuri de 20-80 persoane, insa aveam mereu nevoie de multe resurse, colegi care sa coordoneze sub-grupuri, o regie destul de complexa, o buna coordonare. Lucrurile ieseau frumos, dar cu un efort mare si destul de costisitor. In mai putin de doi ani am inceput sa conduc sesiuni de invatare activa cu 30, 45, 64, 97, 120, 160 de persoane singura sau doar cu un coleg si cu efort mult mai mic. Am invatat sa lucrez mai simplu, mai structurat, sa vorbesc mai putin, sa pun in miscare energiile grupurilor si sa canalizez apoi ceea ce obtineau. In afara de bucuria rezultatelor pe care le obtineau pe loc si apoi in timp, m-a impresionat felul in care participantii isi aminteau dupa cel putin un an tot ce lucrasera, retraind emotiile de atunci. Din ceea ce citeam si experimentam, am simtit in 2008 ca sociodrama insemna si mai mult fata de ceea ce vazusem sau traisem. Dana Dragoteanu – mentor, terapeut, psihodramatist, trainer de psihodrama si foarte draga prietena – mi-a imprumutat cartea “Creative Training: Sociodrama and Team-building” de Ron Wiener. Imediat i-am si scris lui Ron rugandu-l sa ma primeasca la scoala lui de sociodrama din Manchester, MPV/SAM. Din ianuarie 2009 am devenit studenta lui Ron Wiener pe care-l consider (si nu sunt singura) cel mai bun trainer de sociodrama pe care-l avem astazi in spatiul european. Pana in iulie am facut naveta la Manchester si am luat hotararea de a aduce scoala de acolo la Bucuresti. Asa a luat fiinta Sociodrama Centre Romania, o scoala deschisa, un partener de invatare si de dezvoltare. Din noiembrie 2009 am deschis impreuna cu Ron Wiener si Diane Adderley la Bucuresti primul an scolar care s-a incheiat cu succes in iunie 2010. Sociodrama a intrat in Romania si ramane. Intrata in activitatea noastra zilnica, ea a inceput sa devina un mod de viata. Continuam si te asteptam sa vii!

Ce urmeaza:
2-3 iunie 2012

"Dezvoltă și transformă - oameni, grupuri, organizații"

Living Newspaper, Forum Theatre, Playback Theatre


descarca pliantul evenimentului

Descarca materiale